1. TRIN
+
Gourmetslagterelev

På 1. trin kan du blive elev i Bilka, føtex eller Netto.

Ledelsesniveau: Selvledelse

Netto: Elev
føtex: Elev
Bilka: Elev

Mød vores gourmetslagterelev Louise

Mit navn er Louise, og jeg er lige blevet udlært som gourmetslagter med speciale i delikatesse i føtex. Det er faktisk lidt af et tilfælde, at jeg står med den uddannelse i dag. Da jeg gik i folkeskolen, talte alle lærerne kun om gymnasiet, så at man også kunne blive slagter, det havde jeg slet ikke tænkt på. Men det ændrede sig, da jeg fik et fritidsjob som delikatessemedhjælper i føtex ved siden af skoletiden i gymnasiet. Min daværende mester stod på et tidspunkt og manglede en elev og spurgte, om det ikke var noget for mig. Jeg må sige, at jeg ikke var svær at overtale. Der var et godt arbejdsmiljø, gode kolleger, et godt samarbejde og så kunne jeg rigtig godt lide det, jeg lavede. Så jeg slog til, og det har jeg aldrig fortrudt. Jeg er stolt af mit fag og elsker at nørde med flotte anretninger.

Salling Group er rigtig gode til at tage hånd om deres elever og giver os mange muligheder for at dygtiggøre os ud over det, man lærer på den almindelige elevuddannelse. For eksempel har jeg to gange deltaget i finalen i Salling Group Skills, som er en konkurrence, hvor de dygtigste delikatesseelever på tværs af Salling Group dyster i forskellige discipliner inden for delikatessefaget. Det giver dig virkelig mulighed for at dygtiggøre dig og prøve kræfter med noget, du måske ikke lige arbejder med til daglig.

Jeg kvalificerede mig til finalen i 2018, men kom desværre ikke på podiet. Det ville jeg gerne have været, så derfor stillede jeg op igen i 2019, kom i finalen og vandt førstepladsen. Jeg er af den overbevisning, at man virkelig kan lære meget ud over det sædvanlige og udvikle sig selv både fagligt og personligt, hvis man tør udfordre sig selv. Derfor deltog jeg i DM i Skills i 2020. Det er tre intense dage, og det kræver meget forberedelse, men det er sjovt, og så er der en stor tilfredsstillelse i at fremstille noget, som de mange gæster kommer og beundrer. Og når man så kan tage hjem med en sølvmedalje om halsen, er det bare en ekstra fjer i hatten.

Jeg besluttede tidligt i min læretid, at jeg gerne ville gå ledervejen. Derfor er jeg også taknemmelig for, at mit varehus tilbød mig at læse en Akademi i ledelse, og bakkede mig op ved at betale uddannelsen for mig. Jeg afslutter min akademiuddannelse om 3 måneder, og derefter er jeg blevet tilbudt en stilling som produktionskoordinator i et andet føtex varehus. Det har jeg selvfølgelig takket ja til, og så må vi jo se, hvad fremtiden bringer. Jeg er i hvert fald glad for mit arbejde, og glæder mig bare til at lære endnu mere.

Se video

play-button

Find vej videre

Bliv en del af holdet

Se ledige stillinger

Klik her

Hold dig opdateret

Få tilsendt nyheder omkring uddannelsen